Smakfulla möbler

Posted in: Tips

Snabba tricks för att förvandla ditt hem

 

Vill du ge ditt hem en helt ny känsla och utseende med en låg budget? Prova då dessa idéerna – de är snabba men effektiva!

Plantera en nutida örtgård

Att plantera örter i små krukor är både enkelt att göra och lätt att sköta. Så fort du har fått alla nödvändiga plantor och krukor från ett lokalt trädgårdsland, tar det bara ungefär en timme att plantera det. Och det kommer att totalt förvandla en uteplats!

Färga dina textiler

Du måste inte vara intresserad av hantverk och att sy för att vara kreativ – bara genom att ta några av dina favorit men gamla bitar, så som sängöverkast eller kuddfodral – och färga dem i en tvättmaskin, kan ge ett rum ett helt nytt utseende för under hundralappen. Se till att följa instruktionerna på paketet för att få bäst resultat.

Måla ett block av färg

Att använda block i färg är en trend just nu, och kostar bara det som en burk med testfärg kostar. Genom detta kan du få en vanlig vägg att bli väldigt trendig på under en timme. Använd en färg som passar ihop med den färgen du redan har på väggen och som lyfter fram liknande färger som finns i rummet, och använd dig utav maskeringstejp för att skapa en bra och jämn form.

Ge en vanlig vägg karaktär

Om du vill få ett rum att kännas mer formellt – eller bara för det mer intressant – genom att måla ränder ovanpå en annan färg med färger i konstrat till varandra, är lätt och billigt att göra. Du behöver mindre än en liter för att göra detta på en vägg.

Förnya ditt träarbete

Varför är det så att vi alla automatiskt målar vårt träarbete – dörrar, golvlister och allt som finns emellan – i vitt? Visst, det ser bra ut när det först är gjort, men det tar inte lång tid innan det är suddigt och smutsigt. Så, varför inte måla om det, fast i en annan färg? Vi förslår inte i rosa – naturliga och stilla toner funkar absolut bäst, och en färg i hela hemmet är bättre än en massa olika i olika rum. Men, om ditt hem är rätt så diskret dekorerat, så kommer det är göra en stor skillnad. Experimentera först med några prover, och för en tillfällig känsla.

Sätt upp ett klistermärke

Klistermärken för väggen är briljanta för att de a) fäster lätt b) få dig att framstå som konstnärlig och trendig utan några egentliga riktiga talanger c) kostar inte mycket.

Ordna om bland dina prydnadssaker

Det här är det lättaste och billigaste du kan göra. Du har redan alla sakerna, det enda du behöver göra är att hitta nya ställen för dem!

Sortera ut dina saker

Vi menar inte att sortera bland de tråkiga saker, trots att genom att sortera alla dina rum kommer att göra en stor skillnad i husets helhet. Nej, vi rekommenderar att du tar en titt på dina saker uppe på hyllorna, bokhyllor och alla dina skor i hallen. Ta dig an dem, och sortera dem. Du kommer att känna dig mycket bättre.

Häng om dina bilder

eller bara köp nya och sätt upp dem. Du behöver inte spendera en massa pengar, även billiga ramar kan göra en stor skillnad om de är upphängda på rätt sätt. Tänk om hur du kan ändra bland dina nuvarande bilder och rama in dina favorit familjefoton kostar inte mer än tid – och de kommer att hålla en livstid. Eller tills du är trött på dem.

Sätt upp fönsterbilder

Är du trött på att grannarna tittar in hela tiden? Eller så kanske du vill dölja en ful utsikt. Genom att sätta upp bilder på ditt fönster kommer det inte endast göra det mer privat, det är även fint att titta på, tillåter in mycket ljus och det är mycket snabbare och billigare än att göra eller hänga nya gardiner.

Förnya dina möbler

Vill du ge ditt kök lite karaktär eller färg (eller sovrum, vardagsrum eller kontor)? Varför inte förnya dina möbler – så som matstolar – genom att måla dem lite? Välj en ljus kontrastfärg för ett ”se på mig”-utseende, eller en som passar ihop med din nuvarande färgblandning för en smart uppdatering. Och, för ett mer avslappnat utseende, måla dem i olika färger.

Måla på en sänggavel

Det är lätt att skapa, du behöver bara en ren vägg bakom sängen och sockertvål, mät upp det, använd maskeringstejp för att skapa formen du vill ha och go for it! Använd en färg som passar ihop med färgen som redan finns på väggen – eller matcha färgen med de som finns på dina lakan.

Dölj en billig möbel

Så, du kanske bara har råd med billiga möbler? Så, vem kommer nånsin att veta det om du målar dem? Nyckeln till detta är att noggrant rengöra möbeln först och välj rätt färg. Använd helt en färg som är matt och inte glansig. Du borde ta bort de gamla handtagen innan du målar, och så fort som du fint har målat din möbel, sätt dit nya handtag. Ännu en gång, det behöver inte kosta mycket, men de kommer att ge dina gamla möbler ett helt nytt liv.

Sortera dina böcker

Om du vill ha en bra ursäkt till att höja musiken, hälla upp ett glas av något kallt och sitta i vardagsrummet hela helgen, här är en: sortera och ställ upp dina böcker på ett fint sätt. Om du verkligen vill överdriva lite, kan du även sortera dem i alfabetisk ordning eller enligt färger …

Förnya ditt barns rum

Okej, så du vet hur man städar rummet; du behöver inga fler tips på hur du klurar ut deras lagringsproblem, men varför inte ge det en färgklick? Om du verkligen vill lugna ner det, använda en stilla färg – blåa pastellfärger, grönt, lavendel eller till och med gult – och varför inte måla möblerna också?

Skapa en bildvägg

Det finns så många sätt att skapa en bildvägg på – från komplicerat till väldigt enkelt.

Köp lager

Och med lager menar vi saker som ligger på varandra, lager på lager.

Om ditt sovrum eller vardagsrum ser lite tråkigt ut, så är det dags att gå ut och köpa nya kuddfodral, filtar eller sänglakan. Köp delar som inte ska vara med varandra i mönster och färger som matchar med varandra för ett individuell utseende.

Plantera en frukt eller grönsaksträdgård

Det är inte för sent att få det här gjort – sätt antingen plantor i små krukor, eller bygg en grönsakssäng. Du kan hitta instruktioner som är lätta att följa på allt från att ta hand om jordgubbar och hallon till att odla morötter och potatis på Internet. Och tänk på alla pengar du sparar på att odla det själv istället för att köpa det!

Gör ett mörkt rum ljusare

Du kanske inte behöver göra särskilt mycket för att förbättra ditt rums atmosfär – och du kanske redan har alla material du behöver för att göra det. Men om du har ett rum som är deprimerande, genom att göra det ljusare kommer det att kännas större och mer välkomnande.

Få ett litet rum att verka större

Precis som det finns tricks för att få ett rum att bli ljusare, så finns det tricks för att få ditt lilla rum att verka större.